понеділок, 21 серпня 2023 13:15

Як обрати якісний б/в ноутбук: поради від експертів магазину Рекордер

У пошуках ноутбука не обов'язково витрачати великі суми на новий пристрій. Придбання б/в пристрою - це економічна альтернатива, яка може дозволити отримати якісний і продуктивний гаджет без значних фінансових витрат. У цій статті фахівці інтернет-магазину Recorder розглянуть ключові поради, які допоможуть придбати якісний б/у ноутбук.

Автор: recorder
  Особливості вибору ноутбука
Особливості вибору ноутбука

Які технічні параметри ноутбука важливі

Перед купівлею вживаного лептопа рекомендується уважно оцінити стан пристрою і його характеристики. Під час вибору вживаного ноутбука важливо враховувати такі чинники.

Процесор

Процесор відповідає за швидкість виконання завдань. Виберіть ноутбук із процесором, який відповідає вашим вимогам. Для важких програм і одночасного запуску декількох додатків необхідний більш потужніший процесор. Для перегляду фільмів, використання соціальних мереж або роботи з текстовими файлами, достатньо базового варіанта.

Оперативна пам'ять

Оперативна пам'ять відповідає за зберігання запущених програм. Тут так само важливо підбирати пристрій під ваші запити. Для звичайного веб-серфінгу достатньо мінімального обсягу в 4 ГБ. Для роботи з різними додатками слід вибирати моделі з 8 або 16 ГБ оперативної пам'яті. Геймерам оптимальними будуть варіанти з 32 або 64 ГБ ОЗП. Також зверніть увагу на можливість збільшення обсягу оперативної пам'яті.

Накопичувач

Накопичувач відповідає за зберігання даних. Традиційно використовуються жорсткі диски (HDD) - вони вирізняються великим обсягом зберігання, але меншою швидкістю. SSD - це більш швидкі та надійні накопичувачі, але вони мають менший об'єм і вищу вартість.

Відеокарта

Відповідає за відображення зображення на екрані. Якщо ви плануєте використовувати ноут для гри або роботи з графікою, виберіть модель із графічною картою, яка відповідає вашим вимогам.

Дисплей

Дисплей відповідає за якість зображення на екрані. Перевірте дисплей пристрою на видимі пошкодження. Можна також запустити спеціалізований відеотест для виявлення битих пікселів. Під час огляду важливо уважно розглядати матрицю з різних кутів, адже деякі дефекти можуть бути помітні лише під певними кутами.

Час автономної роботи

Акумулятор відповідає за те, як довго ноутбук може працювати без підключення до мережі. Варто увімкнути пристрій і перевірити як батарея тримає заряд, як швидко розряджається і набирає ємність.

Що перевірити у вживаному ноутбуці перед покупкою

Отже, перед купівлею вживаного комп'ютера важливо перевірити його в таких аспектах:

• огляньте чи немає на корпусі ноутбука тріщин, подряпин або інших пошкоджень;

• запустіть пристрій, зверніть увагу на швидкість завантаження та наявність шумів;

• перевірте правильність роботи клавіш і тачпадів;

• відкрийте диспетчер пристроїв і перевірте робочі параметри моделі;

• увімкніть музику і перевірте роботу динаміків;

• переконайтеся, що всі порти комп'ютера працюють правильно.

Якщо ви будете дотримуватися цих порад, ви зможете вибрати хороший б/в ноутбук, який прослужить вам довгі роки.

Зараз ви читаєте новину «Як обрати якісний б/в ноутбук: поради від експертів магазину Рекордер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути