Ексклюзиви
четвер, 09 липня 2020 11:57

Як 5G впливає на здоров'я людини

Як 5G впливає на здоров'я людини
Вчені провели експеримент з рибами і виявилося, що випромінювання 5G має "скромний" вплив на слух. Фото:pixabay

Вплив на здоров'я людини має бездротова технологія 5-го покоління або 5G, яку почали використовувати у світі 2019 року.

Проте, згідно з висновками американських дослідників, цей вплив є не значним, пише "Уніан".

Вчені провели експеримент з рибами і виявилося, що випромінювання 5G має "скромний" вплив на слух. Автори роботи досліджували ембріони рибок даніо - модельного організму, який часто використовують для виявлення взаємозв'язків між екологічними факторами й біологічними системами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили приймач, який швидший за 5G учетверо

Подібні процеси розвитку є у рибок даніо і людини, і вони схожі на геномному рівні. Це означає, що дослідження даніо можуть бути застосовані до людей. Науковці піддавали ембріони рибок даніо протягом 2 днів радіочастотному випромінюванню 3,5 ГГц. Цю частоту зазвичай використовують стільникові телефони з підтримкою 5G. Вони не виявили істотного впливу на смертність, на те, як утворюються ембріони або поведінкову відповідь ембріонів на світло. Знайшли помірний вплив випромінювання на тест, що вимірює реакцію ембріонів на раптовий звук. Природу цієї відмінності автори роботи вивчатимуть окремо.

"Виходячи з нашого дослідження, ми не думаємо, що 5G-випромінювання настільки шкідливе. Це переважно доброякісна технологія", – сказав науковий співробітник лабораторії Робін Тангей в штаті Орегон Субхам Дасгупта.

Необхідну для розгляду кількість голосів набрала електронна петиція до президента із вимогою заборонити впровадження 5G. Президент Володимир Зеленський буде змушений її розглянути. Юліана Гордей зареєструвала петицію 7 квітня 2020 року. Набрала 25 459 голосів за необхідних 25 тисяч.

Зараз ви читаєте новину «Як 5G впливає на здоров'я людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути