Ексклюзиви
пʼятниця, 29 січня 2021 11:44

7 порад щодо захисту вашої конфіденційності в інтернеті 2021 року

7 порад щодо захисту вашої конфіденційності в інтернеті 2021 року
Як захистити свої особисті дані в мережі?

З кожним роком нам стає все складніше захищати свої особисті дані в мережі. Інформацію про нас збирають всі кому не лінь - починаючи від дрібних магазинів і соцмереж, і закінчуючи компаніями, що торгують нашими даними. Тому ми підготували для вас актуальні рекомендації щодо захисту вашої конфіденційності.

1. Обмежуйте опубліковану вами інформацію

Не діліться в Інтернеті особистими і домашніми знімками, інформацією про рідних і свої плани, а також не відзначайте геолокацію. Адже щось з цього може просто привернути непотрібну увагу, а щось навіть допомогти отримати доступ до вашого банківського рахунку. Якщо ж ви не можете не запостити фотку в Інстаграм, тоді хоча б задумайтесь про встановлення налаштувань приватності вашого профілю.

2. Зберігайте конфіденційність в загальнодоступних мережах Wi-Fi

Публічна мережа - це ідеальне середовище для крадіжки ваших даних або зараження вашого пристрою вірусом або шкідливим ПЗ. Щоб убезпечити себе під час її використання, встановіть VPN на свій комп'ютер або телефон. VPN-клієнт створює безпечний тунель, який шифрує ваші дані і змінює вашу IP-адресу. Завдяки цьому, навіть користуючись публічним Wi-Fi, ви можете бути впевнені в своїй захищеності.

3. Ставтеся серйозно до вибору пароля

Завжди приділяйте особливу увагу створенню надійного пароля, адже він запобігає несанкціонованому доступу до ваших профілів. Не варто забувати і про інше важливе правило - придумуйте різні паролі для різних акаунтів. Завдяки цьому ніхто не зможе зламати всі ваші облікові записи, навіть підібравши пароль до одного з них.

4. Заведіть основну пошту і кілька додаткових

Не використовуйте одну єдину пошту для всіх реєстрацій. Краще завести один ящик для ваших основних акаунтів - банкінгу, файлового сховища, робочої соцмережі і т.п. А для менш важливих справ використовувати додаткові пошти або ж зовсім одноразові. Ось, наприклад, популярний сервіс зі створення тимчасової пошти.

5. Керуйте дозволами для додатків

Встановлюючи додатки, ми, часом, не дивлячись, даємо їм всі необхідні дозволи. Однак не варто поспішати. Деякі додатки запитують доступ до камери, мікрофона, геолокації і контактів. На жаль, багато з цього може бути використано нам на шкоду. Тому краще самостійно регулювати коло переданих даних. І ось інструкція про те, як це зробити.

6. Установіть антивірус

Ви напевно вже не раз чули про важливість антивірусного ПО, тому єдине, що тут варто сказати, - не забувайте про свої мобільні пристрої. Вони також потребують захисту, оскільки найчастіше виконують всі ті ж самі функції, що і комп'ютер. Тому ознайомтеся з цим списком кращих антивірусів для телефонів Android і виберіть варіант, який підійде саме вам.

7. Будьте уважніші та вибагливиші в мережі

Нарешті, будьте й самі більш обережними, виконуючи будь-які дії в Інтернеті. Не завантажуйте файли з неперевірених джерел і від невідомих вам осіб, не переходьте за сумнівними посиланнями, не реєструйтеся на ненадійних сайтах і не передавайте їм свою особисту інформацію. Адже іноді ваша безпека залежить саме від вас.

Висновок

Пам'ятайте, що навіть якщо ви не є банкіром, депутатом або великим бізнесменом, ваші дані все одно можуть зацікавити зловмисників. Саме тому важливо відповідально ставитися до питання забезпечення своєї конфіденційності.

Зараз ви читаєте новину «7 порад щодо захисту вашої конфіденційності в інтернеті 2021 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути