Ексклюзиви
понеділок, 19 липня 2021 18:49

54 тис. зарплати й необмежений інтернет: українські полярники шукають людей для експедиції

Почався конкурс у 27-му Українську антарктичну експедицію на 2022-2023 роки.

Приймати анкети будуть до 3 вересня. Докладнішу інформацію про участь у конкурсі, перелік документів, оплату праці, забезпечення та охорону здоров'я зимівників опублікували в офіційному оголошенні.

"Цьогоріч чекаємо більше заявок на конкурс від кандидатів та кадидаток, адже, по-перше, восени минулого року уряд суттєво збільшив зарплату для наших полярників, в середньому до 54 тис. грн на місяць, і тепер в Антарктиду можна їхати не тільки за неймовірними враженнями, а, по-друге, саме 27-ма експедиція вперше за останні 20 років вирушить на станцію на власному науково-дослідному криголамі! Нагадаю, що 7 липня уряд виділив кошти на його купівлю, а 14 липня це рішення погодив бюджетний комітет ВРУ, й ми уже запустили всі необхідні процедури для придбання судна", – зазначив директор Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий.

Автор: Національний антарктичний науковий центр
  У 27-му річну антарктичну експедицію на станцію "Академік Вернадський" шукають науковців за напрямами: науки про життя, науки про Землю та фізичні науки. Потрібна команда життєзабезпечення – кухар, лікар, дизеліст-електрик, системний механік, сисадмін
У 27-му річну антарктичну експедицію на станцію "Академік Вернадський" шукають науковців за напрямами: науки про життя, науки про Землю та фізичні науки. Потрібна команда життєзабезпечення – кухар, лікар, дизеліст-електрик, системний механік, сисадмін

Шукають науковців за напрямами: науки про життя, науки про Землю та фізичні науки. Потрібна команда життєзабезпечення – кухар, лікар, дизеліст-електрик, системний механік, сисадмін.

Кожен майбутній полярник чи полярниця повинні мати гарний стан здоров'я, бути комунікабельними та неконфліктними, знати іноземну мову, вміти працювати з комп'ютером тощо. Усі вимоги можна переглянути за посиланням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Алкоголь від британців, бейсболки від американців - як обживалися на антарктичній станції українські вчені

Конкурс триватиме в кілька етапів. Конкурсна комісія здійснить попередній відбір кандидатів після прийому анкет. На третьому етапі пройде фахова співбесіда та психологічне тестування. Після цього на кандидатів чекає медичний огляд. Після успішного проходження - командні збори, тренінги та навчання.

Автор: Національний антарктичний науковий центр
  У полярну експедицію шукають учасників
У полярну експедицію шукають учасників

Українська антарктична станція "Академік Вернадський" 6 лютого святкувала 25-річчя. Тоді Велика Британія передала Україні свою антарктичну станцію "Фарадей", яку перейменували на честь першого президента Академії наук України. 25 експедицій провів за цей час Національний антарктичний центр. Завдяки своєму географічному розташуванню станція користується високою популярністю серед туристів. Чисельність української експедиції зазвичай не перевищує 15 людей. Восновному там знаходяться вчені. Тон задають геофізики і метеорологи – станція орієнтована насамперед на вивчення клімату.

Зараз ви читаєте новину «54 тис. зарплати й необмежений інтернет: українські полярники шукають людей для експедиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути