неділя, 03 січня 2021 14:50

10 французьких гелікоптерів отримають українські прикордонники
4

Цьогоріч Державна прикордонна служба очікує отримати ще 10 гелікоптерів Airbus Н125.

Про це повідомила пресслужба ДПСУ.

Фото: dpsu.gov.ua

"Планується, що ці машини уже прибудуть з необхідним оптико-електронним обладнанням для моніторингу державного кордону та виключної морської економічної зони України", – йдеться в повідомленні.

За словами голови Держприкордонслужби Сергія Дейнека, нові гелікоптери у 4-5 разів більш економічні у порівнянні з Мі-8, які є на озброєнні відомства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикордонники отримали техніки на €100 тис. для облаштування кордону з Білоруссю

Уже підготували 6 фахівців, які можуть пілотувати Airbus Н125, а також 64 механіки, які здатні забезпечувати необхідний технічний стан гвинтокрилів для їхньої ефективної роботи.

У 2020 році для Н125 облаштували 2 ангари у Харківській області, по одному ангару в Сумській області та Києві. Тривають підготовчі роботи зі спорудження ангара у Чернігівській області.

3-го січня 2020 року у Київ прилетіли 2 перші гвинтокрили Н125 від французької компанії Airbus Helicopter для ДПСУ. Протягом року гвинтокрили налітали майже 460 годин. Їх переважно застосовували для навчання льотного та технічного складу. Прикордонники очікують отримати 24 нових вертольоти Airbus Helicopter Н125 у межах міжурядової угоди з Францією та реалізації інвестиційного проєкту МВС щодо створення єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту.

Зараз ви читаєте новину «10 французьких гелікоптерів отримають українські прикордонники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути