пʼятниця, 11 травня 2018 11:54

З'явиться монета, присвячена копанню картоплі

Нацбанк з 22 травня 2018 року вводить в обіг срібну монету "Копання картоплі". Вона матиме номінал 10 грн, тираж - 4 тис. штук.

Монета присвячена розкриттю в художньо-образній манері іронічного наїву образів українського архетипу. Адже серед головних цінностей українців - земля-годувальниця. Любов до неї, праця завжди єднали Чоловіка і Жінку. Монету можна замовити онлайн на сайті НБУ за ціною 1027 грн, повідомили у прес-службі регулятора.

На аверсі монети розміщено стилізоване зображення дерева життя. Воно має дзеркальне верхів`я. Знизу на дзеркальному тлі розміщені золоті бульби картоплі. Унизу - малий Державний Герб України, рік карбування монети 2018.

Автор: bank.gov.ua
  На аверсі монети розміщено стилізоване зображення дерева життя.
На аверсі монети розміщено стилізоване зображення дерева життя.
На реверсі монети на дзеркальному тлі розміщено стилізовані зображення Чоловіка і Жінки, які копають картоплю. Їхні постаті утворюють золоте серце.
Автор: bank.gov.ua
  На реверсі монети на дзеркальному тлі розміщено стилізовані зображення Чоловіка і Жінки, які копають картоплю.
На реверсі монети на дзеркальному тлі розміщено стилізовані зображення Чоловіка і Жінки, які копають картоплю.
"Не думав, що копання картоплі можна так "завернути". Виявляється наш архетип в картоплі, а ми думали - в салі. Чекаємо нові монети: "Витравлювання колорадських жуків", "Підгортання", "Поїдання смаженої картоплі", "Битва за межу"", - написав у Facebook фінансовий експерт Олексій Кущ.

З 18 квітня 2018 року Нацбанк в обіг ввів нову монету номіналом 10 грн і тиражем 1 млн штук. Вона присвячена 100-річчю створення Українського військово-морського флоту.

Зараз ви читаєте новину «З'явиться монета, присвячена копанню картоплі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути