Ексклюзиви
понеділок, 22 серпня 2011 16:18

Зростання цін, безробіття, невиплата зарплат стали найбільшими страхами українців

Зростання цін, безробіття, невиплата зарплат стали найбільшими страхами українців

Половина населення України в цілому позитивно оцінює своє соціальне становище.

Про це на прес-конференції заявив соціолог, гендиректор компанії TNS Микола Чурилов, демонструючи результати опитування 2007 осіб з усіх регіонів країни. Дослідження проводили в кінці червня - на початку липня.

"Досить високо оцінені такі показники, як, наприклад, необхідний одяг, житло, меблі. Проте низа показників з 98-го року залишаються дуже низькими. Це можливість повноцінно проводити свою відпустку, юридична допомога у захисті своїх прав та інтересів, необхідна медична допомога, вміння жити в нових соціальних умовах, можливість підробляти. Ці показники тягнуть індекс соціального самопочуття вниз", - сказав Чурилов.

За його словами, за останні 2-3 місяці значно покращилося соціальне самопочуття у населення до 30-ти років. Однак, у цій групі населення найнижчий показник - хороше житло. Найбільш благополучною є категорія 30-39-річних респондентів.

"Найкраще соціальне самопочуття в Києві та в Криму. Найбільш дискомфортно почуваються у Чернігівській, Житомирській та Київській області. Погане соціальне самопочуття у людей, які мають неповну середню освіту .А фахівці з високим рівнем освіти, підприємці, фермери, а так само студенти та учні в сучасних умовах почуваються комфортно", - підкреслив соціолог.

Згідно з дослідженням, найбільші соціальні страхи в українців викликає стрімке зростання цін, безробіття, невиплата зарплат і пенсій, погіршення здоров'я. На п'яте місце вийшли екологічні катастрофи, хоча 2 роки тому вони хвилювали людей менше. Соціальний страх найбільше відчувають пенсіонери. Жінок більше турбує стрімке зростання цін, невиплата зарплат, екологічні катастрофи, чоловіків - втрата роботи.

"У порівнянні з квітнем 2010 року, оцінка економічної ситуації в країні зросла з індексу 2,5 до 3%. Оцінка матеріального стану сім'ї навпаки зменшилася з 3,5 балів до 3,3", - підкреслив гендиректор TNS.

Зараз ви читаєте новину «Зростання цін, безробіття, невиплата зарплат стали найбільшими страхами українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути