понеділок, 27 квітня 2020 17:15

"Зробили українців бідними і загнали в борги" - економіст

"Зробили українців бідними і загнали в борги" - економіст
Дефіциту товарів на ринку не буде. Але українці зіштовхнуться із безробіттям Фото:ye.ua

Президентська ініціатива відкриття базарів - це наслідок протестів фермерів у вихідні. Показує, що українська влада не зовсім розуміє, що робить. А коли бачить протестні настрої, намагається вирішити проблему, розповів Gazeta.ua економіст Олександр Охріменко.

"Протестні настрої і реакція влади показують, що карантин в Україні можуть скасувати швидше. Фермери вже понесли великі втрати. Частина урожаю згнила. Але відкриття роздрібних ринків - це ще не все. Наступним етапом має стати запуск громадського транспорту, щоб покупці змогли дістатися до них. І протестні настрої українців найближчим часом тільки посилюватимуться. На мітинги можуть вийти власники малого та середнього бізнесу, автоперевізники. Це змусить владу робити правильні дії", - каже Охріменко.

Експерт зауважує, що зараз вже зрозуміло, що карантин - помилка влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки підприємців вимушено не працюють: статистика

"Треба припинити карантин. Уряд повинен вибачитись і компенсувати українцям цю помилку. Фактично зробили українців бідними і загнали у борги", - говорить фахівець.

Економіст каже, що дефіциту товарів не буде. Але українці зіштовхнуться із безробіттям.

"Дуже багато українців утратили роботу і навряд чи швидко зможуть знайти нову. Багато людей шукатимуть роботу, але її не буде. Бо частина підприємців закриється. Це призведе до соціальних конфліктів, пов'язаних із тим, що люди не зможуть працювати", - додав Охріменко.

Президент Володимир Зеленський закликав відкрити продовольчі ринки. Про це йшлося на нараді з питань запобігання поширенню коронавірусної інфекції. В Україні понад 280 критих продовольчих ринків, що забезпечують харчами українців і дають можливість збуту продукції малим фермерам.

Зараз ви читаєте новину «"Зробили українців бідними і загнали в борги" - економіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути