Ексклюзиви
пʼятниця, 21 лютого 2020 10:58

Золото рекордно подорожчало: чому

Золото рекордно подорожчало: чому
Золото дорожчає разом із доларом. Фото: Главком

Світові ціни на золото 21 лютого встановили рекорд за останні 7 років. Унція золота коштує найдорожче з 14 лютого 2013 року - 1620,5 долара.

Ціни зростають 6 днів поспіль. Це пов'язано з побоюваннями інвесторів, що спалах китайського коронавірусу матиме серйозні наслідки для світової економіки, пише MarketWatch.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що загрожує українській економіці — думка експерта

Епідемія викликає невпевненість серед інвесторів. Вони шукають активи, які можуть зберегти свою вартість у разі економічних проблем.

За словами інвесторів, золото дорожчає, коли фондові ринки наближаються до максимуму. Зараз золото дорожчає разом із доларом. Це відбувається через очікування, що центральні банки світу почнуть вливати додаткові кошти на ринок, щоб запобігти наслідкам коронавірусу для економіки.

За прогнозом Національного банку України, китайський коронавірус не матиме значного впливу на українську економіку. Постраждати може металургійне виробництво. Однак зниження цін на метали компенсується зниженням цін на нафтові ресурси.

Зараз ви читаєте новину «Золото рекордно подорожчало: чому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути