понеділок, 28 грудня 2020 13:33

Змінилися правила отримання субсидії: хто тепер може отримувати пільги

Змінилися правила отримання субсидії: хто тепер може отримувати пільги
Змінилися правила подачі документів. Фото: unsplash.com

Право на отримання субсидії тепер матимуть більше українців. Загалом цьогоріч уряд тричі переглядав програму отримання допомоги.

Пільги на оплату комуналки та субсидії тепер можуть отримати ті українці, а також їхні родичі, які працюють за кордоном. Також, отримати допомогу можна, якщо в сім'ї хтось доглядає за особою з інвалідністю. Спростилась процедура отримання й для безробітних: тепер доходи беруться за останній місяць, а не за пів року, розповіла міністерка соціальної політики Марина Лазебна, передає ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великий будинок та дорогі покупки: за що можуть забрати субсидію

"Ми автоматично повністю перепризначили близько 3 мільйонам домогосподарств субсидії. Крім того, на початку збільшили соціальні норми. Ми зняли такий критерій для отримання виплат, як успадковане майно. Останнє рішення, яке ухвалили в грудні, стосується людей, які отримують допомогу з часткового безробіття. Бо є умова: 3 місяці треба сплачувати єдиний соціальний внесок", - каже вона.

Також змінилися правила подачі документів. Утім, для людей, які є в програмі, нічого не зміниться.

Тепер заяву можна буде подати лише поштою або ж онлайн на офіційному сайті чи в додатку "Дія". Управління соцзахисту припинило особисто приймати громадян.

Призначення соціальних виплат спростили для малозабезпечених сімей, одиноких матерів, осіб, яким надається допомога по частковому безробіттю.

Зараз ви читаєте новину «Змінилися правила отримання субсидії: хто тепер може отримувати пільги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути