четвер, 20 червня 2024 19:04

Зеленський доручив спростити для українців встановлення сонячних панелей та акумуляторів

Зеленський доручив спростити для українців встановлення сонячних панелей та акумуляторів
На Ставці обговорили енергетичну безпеку. Фото: Pexels

Президент Володимир Зеленський провів Ставку верховного головнокомандувача на тему енергетичної безпеки.

Були доповіді прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, міністра енергетики Германа Галущенка, голови НАК "Нафтогаз України" Олексія Чернишова та командувача Повітряних сил Миколи Олещука. Про це Зеленський повідомив у Telegram.

Ставка доручила уряду спростити для громадян встановлення сонячних панелей та акумуляторів. Розробити податкові та митні пільги й спеціальні кредитні програми.

"Так само очікую від уряду стратегії розвитку відновлюваної енергетики та розподіленої генерації на рівні держави. Усі громадські та адміністративні будівлі мають бути обладнані енергоощадними технологіями", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Енергетична система України: синдром навченої безпорадності?

Зеленський заявив, що сонячні панелі, смартлічильники та установки зберігання енергії якнайшвидше мають з'явитися у кожній школі та лікарні. Обласним військовим адміністраціям доручили проконтролювати це на місцевому рівні.

"Ми активно готуємося до наступного опалювального сезону. Відновлюємо те, що можна відновити, будуємо комплексний захист з інженерних споруд, систем РЕБ та ППО. Працюємо з партнерами над додатковими системами Patriot. Робимо все, щоб російські спроби шантажувати теплом та світлом провалилися", - підсумував президент.

Російські загарбники вночі проти 20 червня атакували одну з теплоелектростанцій ДТЕК. Внаслідок удару поранено трьох працівників станції. Медики надають їм допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський доручив спростити для українців встановлення сонячних панелей та акумуляторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути