пʼятниця, 19 березня 2021 21:44

Зеленський пообіцяв збільшити допомогу під час жорсткого карантину

Зеленський пообіцяв збільшити допомогу під час жорсткого карантину
Зеленський заявив про плани щодо допомоги громадянам. Фото: "Українська правда"

Президент Володимир Зеленський пообіцяв виплатити громадянам та бізнесу матеріальну допомогу через жорсткий карантин.

"У січні з введенням локдауну уряд підготував широкий комплекс підтримки - це пряма фінансова допомога людям та бізнесу, допомога на дітей, компенсація по частковому безробіттю, податкові канікули та інші стимули. Логічно, що про різні форми підтримки, запроваджуючи локдаун на місцях, повинна подумати і місцева влада. Та разом із посиленням карантину розробити комплекс заходів для підтримки тих категорій громадян та бізнесу саме свого регіону, які постраждають через обмеження так званої червоної зони", - сказав Зеленський у відеозверненні після засідання РНБО.

Він чекає від місцевої влади відповідних пропозицій. Наступного тижня планує розглянути і затвердити їх на Конгресі місцевих і регіональних влад при президентові України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перевірять усі дозволи на видобуток надр, видані з 1994 року

"Додатково до запропонованих розмірів допомоги центральна влада додасть 100%, збільшивши підтримку вдвічі. Хочу повідомити, що незабаром ми запропонуємо механізм для втілення однієї з моїх передвиборчих обіцянок – а саме про економічний паспорт українця", - заявив президент.

Згідно з ним усім дітям, народженим в Україні, до моменту настання 18 років виплатять кошти від користування та видобутку надр України. Вони будуть накопичуватися на їхньому персональному депозитному рахунку в банку. І після досягнення повноліття зможуть бути витрачені на здобуття вищої освіти.

Верховна Рада звільнила виробників вакцин проти коронавірусу від відповідальності за наслідки щеплень. Відповідний законопроєкт ухвалили за скороченою процедурою 19 березня. Рішення прийняли для того, щоб Україна отримала вакцини за механізмом COVAX.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський пообіцяв збільшити допомогу під час жорсткого карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути