середа, 25 жовтня 2017 17:26

Завдяки псевдо-патріотам доступ до надр України перекритий - Гройсман

Завдяки псевдо-патріотам доступ до надр України перекритий - Гройсман
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман переконаний, що повернення окупованих територій сприятиме відновленню вугільної галузі. Фото: Факти

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман переконаний, що через зусилля псевдо-патріотів Україна втратила доступ до надр на Донбасі, який як і раніше вважається частиною країни, однак через блокаду доставка вугілля з цих територій неможлива. Про це Володимир Гройсман заявив під час спілкування з журналістами.

"Ми ніколи на Донбасі вугілля не купували, оскільки Донбас - це Україна, і ми забирали з наших українських надр наш українське вугілля. Зараз, на жаль, руками псевдо-патріотів доступ до українських надр, як ви знаєте, перекритий, і, за великим рахунком, можна сказати, що вугілля почало працювати на економіку Російської Федерації, на жаль", - повідомив Володимир Гройсман.

Прем'єр-міністр також зазначив, що повернення територій сприятиме відновленню вугільної галузі, оскільки вкрай важливим для України питанням є розвиток вуглевидобувної галузі.

"Важливе, надзвичайно важливе питання - розвиток вуглевидобувної галузі. Я буквально кілька днів тому затвердив стратегію, якої, до речі, не було, на жаль, стратегію реформування, реструктуризації цієї галузі. Потрібні серйозні кошти, і нам потрібно більше видобувати власного вугілля", - впевнений прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Нагадаємо, видобуток вугілля в Україні у січні-вересні 2017 року скоротився на 3,4 млн. тонн. або 11,5%. Як відзначають експерти, в Україні в 2017 році склався дефіцит вугілля не тільки антрацитовой групи, але і вугілля марки "Г". Причина - діюча з лютого 2017 блокада поставок вугілля з шахт, розташованих на неконтрольованих територіях.

Зараз ви читаєте новину «Завдяки псевдо-патріотам доступ до надр України перекритий - Гройсман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути