вівторок, 25 серпня 2020 21:10

Заробляти як програміст: як без досвіду влаштуватись в ІТ-компанію

Заробляти як програміст: як без досвіду влаштуватись в ІТ-компанію
У кожній компанії є позиції нетехнічних спеціалістів. Фото: pixabay.com

Працювати в ІT можна без відповідної освіти, бо ця сфера потребує не лише розробників і тестувальників.

У кожній компанії є позиції нетехнічних спеціалістів, розповідає HR Manager британської компанії "Gamingtec" Тетяна Черниш.

"Якщо у вас освіта юриста, журналіста, філолога, маркетолога, економіста чи бухгалтера, то ви можете подавати заявку на відповідну позицію в IT-компанії. У цьому випадку будь-який попередній досвід роботи буде релевантним та ілюструватиме ваш рівень компетентності", - каже фахівчиня у коментарі "Happy Monday".

Можна подати заявку на позицію Sales Manager або Support. У першому випадку знадобиться вміння продавати товари, пояснювати клієнту, які вигоди він отримає, придбавши продукт компанії, вести перемовини та домовлятися про взаємовигідну співпрацю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В яких областях України платять найбільші зарплати

Для позиції Support достатньо вільно володіти англійською мовою, говорити й писати зрозуміло та грамотно, бути комунікабельною та мультизадачною людиною, адже доведеться постійно бути на зв'язку з клієнтами та технічними працівниками компанії.

Ще один напрям діяльності в ІТ, який підійде початківцям — графічний дизайн. Для цієї позиції достатньо вміння працювати в Adobe Photoshop і Adobe Illustrator та знання основ композиції.

Що стосується технічних позицій, то деякі компанії готові розглядати кандидатів-початківців без досвіду роботи в IT. Найнижчий поріг входження — у Front-end розробників та QA-спеціалістів.

"Молодим спеціалістам я би порадила пройти навчання на курсах DAN.IT та Projector. Окремої уваги заслуговують курси програмування Mate academy: вони безкоштовні, а після закінчення студента ще й працевлаштовують. Зауважу тільки, що навчання в академії триває кілька місяців і займає повний робочий день", - каже Черниш.

В Україні, за даними сайту ДОУ (пошук роботи для ІТ спеціалістів), налічується 60 тисяч програмістів. Середня зарплата спеціалістів 40-45 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Заробляти як програміст: як без досвіду влаштуватись в ІТ-компанію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути