четвер, 22 жовтня 2015 09:55

Заробітки українців у валюті знизилися на третину

Заробітки українців у валюті знизилися на третину
Фото: zn.ua

З осені 2014 по осінь 2015 року зарплати в Україні скоротилися в середньому на 32% у перерахунку в американську валюту.

Про це свідчать дані щорічного дослідження ринку міжнародної консалтингової компанії "Hay Group", пише "УНІАН" із посиланням на статтю "Втрачені можливості" журналу "Новое время".

Зниження торкнулось усіх категорій працівників. Так, середні річні заробітки генеральних директорів в Україні скоротилися з 59,6 тис. дол. до 55,4 тис. дол., директорів із маркетингу — з 32 тис. дол. до 23 тис. дол., топ-менеджерів із персоналу — з 26,8 тис. дол. до 22,5 тис. дол., а аккаунт-менеджерів — із 11,3 тис. дол. до 7,5 тис. дол. на рік.

Аналогічна картина й серед працівників інших рівнів.

"Найчастіше під скорочення зарплат потрапляли співробітники автотрейдерів, працівники девелоперських компаній, а також представники енергетики й промисловості, орієнтовані на внутрішній ринок. Скупість також виявили роботодавці фінансового сектора — банки і страхові компанії: лише в третини з них підвищували зарплати співробітникам", - ідеться в статті.

На тлі глобального скорочення реальних зарплат лише інженери-програмісти, як і інші представники IT-сектора, є винятком — їхні заробітки навіть трохи збільшилися: з 15 тис. дол. до 15,9 тис. дол. на рік. Усе завдяки включеності у глобальний ринок, на якому заробітки теж зростають: зарплати програмістів у США зросли на 18 тис. дол. на рік, їхні середні доходи склали 94 тис. дол.

Зараз ви читаєте новину «Заробітки українців у валюті знизилися на третину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути