четвер, 20 грудня 2018 15:30

Заборонили встановлювати газові котли в квартирах

Заборонили встановлювати газові котли в квартирах
Раніше заборони на встановлення індивідуальних газових котлів у квартирах не існувало. Фото: Aqua-Rmnt

В Україні мешканцям новобудов заборонили у квартирах розміщувати індивідуальні газові котли з відкритими та закритими камерами згорання.

Про це йдеться у нових державних будівельних нормах, які розробило Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ. Щоправда, нововведення не стосується будинків до 3 поверхів. Сумарна потужність таких котлів не повинна перевищувати 30 кВт, повідомили у міністерстві.

"У приміщеннях кухонь, інтегрованих у структуру житлової кімнати, допускається встановлення тільки теплогенераторів із закритою камерою згоряння", - наголосив міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За чий рахунок мають встановлювати індивідуальні лічильники

За його словами, теплова потужність конвекторів, які встановлюються у житлових приміщеннях, не повинна перевищувати 7,5 кВт. Водночас такі приміщення повинні обладнуватись контролем довибухових концентрацій газу на рівні 20% нижньої концентраційної межі поширення полум'я.

Раніше розміщення газових котлів у квартирах і приміщеннях не регулювалось. Відповідної заборони не існувало.

Кабінет міністрів розширив перелік будівельних робіт, які не потребують документів для їхнього виконання. Раніше для перепланування квартири обов'язково потрібно було отримувати спеціальний дозвіл. Зараз такі роботи, якщо немає втручання в несучі конструкції, не вимагають цих документів.

Зараз ви читаєте новину «Заборонили встановлювати газові котли в квартирах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути