понеділок, 24 квітня 2017 13:57

Залишки субсидії перекинуть на наступний опалювальний сезон

Автор: Ukr.Media
  Залишки субсидії перекинуть на початок опалювального сезону
Залишки субсидії перекинуть на початок опалювального сезону

Українці зможуть залишок субсидії перерахувати на наступний опалювальний сезон.

Зекономлена допомога може зовсім звільнити споживачів від оплати у визначений місяць, повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

Субсидія на оплату ЖКП призначається із соціальних нормативів споживання послуг, встановлених на місяць.

"Отримувач субсидії повинен сплачувати за спожиті послуги їх фактичну вартість з урахуванням розміру призначеної субсидії. Якщо сім'я протягом місяця економно споживала послуги менше нормативу, і вартість спожитих послуг менше розміру призначеної субсидії, то в цьому місяці взагалі можна не платити за послуги. Залишки невикористаної субсидії можна використати в наступних місяцях", - йдеться у повідомленні.

Водночас після закінчення опалювального періоду суми невикористаних субсидій на оплату опалення повертаються до бюджету. При цьому частина невикористаної суми субсидії в еквіваленті вартості 100 куб. м природного газу або 150 кВт/год електричної енергії не повертається, а залишається на особовому рахунку отримувача субсидії в організації і може бути використана для оплати послуг у майбутньому.

Ті, кому нарахована субсидія "заднім числом" (наприклад, у квітні з січня), і хто сумлінно сплачував за комуналку без урахування субсидії, у зв'язку з чим у них з'явилася переплата, має право скористатися нею в будь-який час. Така переплата не повертається в бюджет, а залишається на рахунках одержувачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість одержувачів субсидій зменшиться - Рева

Щоб монетизувати субсидії, необхідно відкрити 7 млн банківських рахунків. Монетизація субсидій на оплату житлово-комунальних послуг для населення можна провести не раніше, ніж через 3-4 роки.

Зараз ви читаєте новину «Залишки субсидії перекинуть на наступний опалювальний сезон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути