пʼятниця, 01 лютого 2013 12:06

Загальний борг Києва виріс до 10,5 мільярда

Загальний борг Києва виріс до 10,5 мільярда
Фото: telegraf.com.ua

Київ розглядає можливість випуску довгострокових єврооблігацій на суму $700 млн замість євробондів на суму $550 млн з терміном погашення в 2015 і 2016 роках.

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Руслан Крамаренко.

"Ми розглядаємо можливість оптимізувати свої борги. Фінансові аналітики пропонують нам "перепакувати" свою заборгованість за євробондами з погашенням в 2015 і 2016 роках на більш довгострокові з дешевшими ставками. Поки ми консультуємося. Тут необхідні також воля уряду і Мінфіну", - заявив Крамаренко .

"Ми хочемо за рахунок зовнішніх позик "перепакувати" і зовнішні, і внутрішні борги. У нас є ідея замість євробондів на $ 550 млн з погашенням в 2015 і 2016 роках випустити облігації на 700 мільйонів доларів з терміном погашення в 2024 році, а різницю в 150 мільйонів доларів направити на погашення гривневих облігацій. При цьому у валюті ставка може залишитися ті ж 8-9%, а по гривні буде менша сума боргу та ставка 12-13%", - пояснив він.

За словами заступника голови КМДА, загальна сума боргу бюджету Києва нині становить 10,54 млрд грн, з яких $550 млн - євробонди, решта - внутрішні позики. У поточному році на обслуговування боргів буде витрачено 1,351 млрд грн. Ця сума закладена в проекті столичного бюджету.

Термін погашення євробондів закінчується в 2015 і 2016 роках, з внутрішніх боргів КМДА повинні погасити в цьому році 400 млн грн банку "Хрещатик". Термін погашення закінчується у вересні, але користуючись тим, що у КМДА були залишки на рахунках, 250 млн грн з цієї суми вже погашені на початку року, щоб не платити 20% річних. Таким чином КМДА заощадила близько 40 млн грн, підкреслив Крамаренко.

Відповідаючи на питання про те, чи має намір КМДА у поточному році залучати нові позики для реалізації проектів з розвитку міста, він зазначив, що це питання "може розглядатися за умови сприятливої ??ситуації на зовнішніх і внутрішніх ринках капіталів".

Зараз ви читаєте новину «Загальний борг Києва виріс до 10,5 мільярда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути