понеділок, 19 серпня 2024 14:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Заброньованих від мобілізації буде понад мільйон - уряд

Заброньованих від мобілізації буде понад мільйон - уряд
Зараз близько 930 тис. військовозобов'язаних громадян заброньовані від мобілізації, сказав заступник міністра оборони Іван Гаврилюк. Фото: mil.gov.ua

Близько 930 тис. військовозобов'язаних громадян заброньовані від мобілізації.

За тиждень ця кількість перетне позначку в один мільйон. Про це заявив заступник міністра оборони Іван Гаврилюк на круглому столі "Законодавчі підходи до бронювання працівників підприємств", повідомили Forbes Ukraine.

Гаврилюк сказав, що на сьогодні мобілізація не забезпечує потреби війська, бо мобілізований стане бійцем за 3-6 місяців.

За його словами, нормальна побудова захисту держави: коли одні воюють, а інші працюють на оборону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо хочемо вижити, мобілізація має бути з 20 - Чмут

Гаврилюк сказав, що економіка має бути переведена на рейки війни, але на сьогодні в Україні "одиниці підприємств працюють у три зміни".

Також заступник міністра оборони заявив, що Росія не зменшує присутність на окупованих територіях України. На початок року угруповання російських окупаційних військ нараховувало 440 тис. осіб на окупованих територіях, зараз - близько 600 тис, а до кінця року окупантів може бути до 800 тис. осіб.

У квітні стало відомо про накази Міністерства культури та інформаційної політики щодо статусу каналів телемарафону, як критично важливих для функціонування економіки.Також стало відомо, що Мінкульт надав такий статус циркам.

Згодом прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що доручив розробити "оновлену, більш справедливу постанову про бронювання".

У червні у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №11331 "Про промислову політику та прогнозованість реального сектору економіки", який передбачає концепцію "економічного бронювання" військовозобов'язаних від мобілізації. Авторами документа є група нардепів на чолі з головою Комітету з питань економічного розвитку, нардепом від "Слуга народу" Дмитром Наталухою.

Зараз ви читаєте новину «Заброньованих від мобілізації буде понад мільйон - уряд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути