неділя, 06 грудня 2020 21:10

"За три роки змінили три машини" - українка про переїзд до Польщі
7

Інна Дружиніна з чоловіком три роки тому переїхала до польського селища Свінярсько, неподалік Кракова. Роботу тут знайшли через посередника. Інна веде блог, в якому розповідає про життя у новій країні, подорожі та різні цікавинки.

" В Україні працювали на урановій шахті на Кіровоградщині, мали гарні посади. Але останні роки в компанії були проблеми то з зарплатою то з сировиною. Колеги почали їздити на заробітки в Польщу. Ми й собі прислухалися до їхніх розповідей. На той час мали кредити. Якось попросили колегу допомогти з роботою. Вона й дала нам контакти посередника", - розповідає Gazeta.ua Інна.

Дружиніним допомогли з оформленням піврічної візи та з переїздом.

Інна Дружиніна  веде блог про життя та подорожі в Польщі
Фото: inna.polska
Інна Дружиніна  веде блог про життя та подорожі в Польщі
Інна Дружиніна  веде блог про життя та подорожі в Польщі
Інна Дружиніна  веде блог про життя та подорожі в Польщі
Інна Дружиніна  веде блог про життя та подорожі в Польщі

"Ніяких планів на те, щоб тут залишатися не було. Приїхали в компанію, яка виготовляє дахи та все, що їх стосується. Чоловік пішов в цех, а я до власника фірми — помічницею по дому. Власник компанії виявився дуже хорошою людиною: навіть, коли ми заселялися, перевірив чи є посуд, закупив нам і постіль і чайник і все, що було необхідно. Також оплачує нам оренду будинку", - каже Інна.

За кілька місяців родина вирішила, що вони тут хочуть залишится надовго.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка розповіла, скільки отримують далекобійники у Польщі

"Було важко без рідних. Вдома залишився син, друзі, рідні. Спершу, коли чула, що вони десь збираються разом то ледь не плакала. Так хотілося до них. З часом звикла. До того ж тут життя більш стабільне. За кілька місяців змогли повернути всі наші кредити, а продукти харчування тут дешевші, ніж в Україні", - додає українка.

Інна каже, що до фізичної роботи після сидіння в офісі довелося звикати, але їй повезло, що власники мають лояльне ставлення і не підганяють у виконанні роботи.

"Будинок дуже сучасний. В кожній кімнаті є спеціальний отвір під вмикання пилососа. Сам апарат дуже потужний і розташований в підвалі. Також є спеціальний сміттєзбирач у кухні. Щодня мию, витираю, прибираю. За потреби допомагаю власниці доглядати за дитинкою. Мені приємно там працювати", - каже.

За три роки змогли змінити три автомобілі. Зараз мають дві машини одночасно.

"Буквально в перші місяці перебування тут придбали власне авто. Їздили за ним ще не знаючи мови. Пізніше його продали і взяли більш сучасне. Зараз маємо дві машини. Водить лише чоловік,. Подорожувати на машині тут легко, бо рівні дороги. До того ж від нас близько до Словаччини, Чехії. Їздимо відпочивати і до Закопаного. Триденний відпочинок на двох тут обійдеться у 7, 5 тисяч гривень", - каже Інна.

Наталя Грицюк розповіла, скільки можна заробити нянею у Польщі.

Зараз ви читаєте новину «"За три роки змінили три машини" - українка про переїзд до Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути