четвер, 25 червня 2020 14:54

За які комунальні послуги найгірше розраховуються українці

За які комунальні послуги найгірше розраховуються українці
Вирішити проблему заборгованості має зареєстрований 9 червня 2020 року законопроєкт №3613. Фото: ukurier.gov.ua

Заборгованість за комунальні послуги в Україні перевищила 63 млрд грн на початок травня.

Про це заявила заступник міністра розвитку громад і територій Наталія Хоцянівська, повідомляє "Урядовий кур'єр".

З них за газ - 25,5 млрд, електропостачання — 5,9 млрд, за послуги з опалення приміщень — 20 млрд, постачання холодної води — 5 млрд, утримання будинків та прибудинкових територій — 4,9 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям пощастило: користуватися мобільним інтернетом у країні дешево

За словами Хоцяновської, вирішити проблему заборгованості має зареєстрований 9 червня 2020 року законопроект №3613 "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення порядку погашення заборгованості споживачів з оплати житлово-комунальних послуг".

Документ пропонує обов'язкову реструктуризацію боргів за житлово-комунальні послуги для населення, які накопичаться на 1 жовтня 2020 року на термін до п'яти років. З початку 2020 року загальна сума боргів за послуги ЖКГ майже не змінилася. Так, за даними Держстату, станом на 1 січня 2020 року, заборгованість населення за комунальні послуги склала 63,7 млрд грн. З них борги за постачання природного газу склали 27,9 млрд грн, за централізоване опалення та постачання гарячої води – 20,4 млрд грн, за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій – 5,1 млрд грн, за централізоване постачання холодної води та водовідведення – 4,1 млрд грн, за вивезення побутових відходів – 0,8 млрд грн, за постачання електричної енергії – 5,4 млрд грн.

З наступного опалювального сезону штрафи за несвоєчасну оплату комунальних послуг зростуть. Про це йдеться в Меморандумі про співпрацю України з Міжнародним валютним фондом. У такий спосіб планують розібратись із заборгованістю та підвищити платіжну дисципліну українців.

Зараз ви читаєте новину «За які комунальні послуги найгірше розраховуються українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути