Ексклюзиви
середа, 29 квітня 2015 15:19

З 2017 року українці будть самі відкладати гроші на пенсію

З 2017 року українці будть самі відкладати гроші на пенсію
Фото: 112.ua

З 1 січня 2017 року Україна перейде на накопичувальну пенсійну систему. Про це повідомив, презентуючи пенсійну реформу на засіданні Кабміну, міністр соціальної політики Павло Розенко.

"Ми пропонуємо, щоб накопичувальна пенсійна система стартувала з 1 січня 2017 року. Основне пояснення цієї дати - у тому, що, по-перше, нам потрібен час для підготовчого етапу впровадження пенсійної системи, для створення накопичувального фонду. Але найголовніше, що розвиток і впровадження накопичувальної системи можливий лише на старті економічного підйому і зарплат. Ми сподіваємося, що в 2017 році економіка України піде в ріст, і це найкращий період впровадження накопичувальної системи", - сказав він.

Як зазначив міністр, обов'язкова накопичувальна система буде діяти для осіб до 35-річного віку. З 35 до 55 років у ній можна брати участь добровільно.

"Ставки будуть рости поступово, щоб уникнути виникнення проблем з дефіцитом Пенсійного фонду. У 2017 році це буде 2%, а через п'ять років, 2022 році - 7%", - зазначив він.

Контролювати накопичені кошти буде держава.

"Це обов'язкова державна система фактично, яка буде використовувати приватні механізми, але саме держава гарантує повний контроль за збереженням коштів. Через Пенсійний фонд буде створюватися накопичувальний пенсійний фонд... Саме цей фонд буде публічно здійснювати адміністрування накопичувальної системи. Такий механізм дозволить нам уникнути створення паралельних структур", - сказав Розенко.

Рада накопичувального фонду на конкурсній основі залучатиме компанії з управління активами.

Нагадаємо, що Розенко також сьогодні повідомив про скасування спецпенсій з 1 січня 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «З 2017 року українці будть самі відкладати гроші на пенсію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути