Ексклюзиви
четвер, 25 жовтня 2018 13:40

Вимираюча професія: чому маркетологам пропонують менше роботи

Вимираюча професія: чому маркетологам пропонують менше роботи
Маркетологам-початківцям у середньому платять 10-15 тис. грн у місяць. Фото: go.activecalendar.com

Щороку 25 жовтня в Україні відзначають професійне свято маркетологів. Щоправда, воно не закріплене на державному рівні.

"Сьогодні класичний маркетинг втратив лідируючі позиції. Йому на зміну прийшов цифровий маркетинг. Думаю, що через деякий час маркетологів із професійним святом вітатимемо у день програміста", - розповіла Gazeta.ua експерт ринку праці Тетяна Пашкіна.

За її словами, професія маркетологів ніколи не входила до числа з найвищою заробітною платою. Фахівці-початківці у середньому заробляють 10-15 тис. грн.

"Раніше у сфері маркетингу найвищі зарплати отримували бренд-менеджери. Сьогодні — digital-маркетологи. Більшість із них працюють на фрілансі чи проектно. Тому важко говорити про розмір зарплат. Директори з маркетингу в невеликих компаніях мають зарплату 20-50 тисяч гривень на місяць. Значно більше платять у великих іноземних компаніях. Водночас там відповідальність більша", - говорить Тетяна Пашкіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто наступного року отримає підвищені зарплати

Класичних маркетологів найчастіше шукають на виробництва і в торгівлю. Вони працюють у сфері реклами. Проводять заходи, щоб залучити якомога більше клієнтів. Digital-маркетологи керують веб-сайтами. Аналізують їхні показники. Таким чином збільшують прибуток компанії.

"Коли у компанії вже розроблений класичний бренд, шукають фахівця у IT-сфері. На жаль, в Україні цифрових маркетологів майже не готують. Тому роботодавці скаржаться на дефіцит кваліфікованих кадрів. Працівника важко знайти навіть на високі зарплати та хороші умови праці", - резюмує експерт ринку праці.

В Україні одними з найзатребуваніших спеціалістів є програмісти. Їм пропонують високу зарплату з прив'язкою до іноземної валюти, можливість працювати за кордоном, навчання та професійне зростання. Платять від 10 тис. грн. Досвідчені фахівці отримують понад 60 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Вимираюча професія: чому маркетологам пропонують менше роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути