четвер, 18 червня 2015 12:10

Слідом за Бельгією майно Росії заарештувала Франція

Слідом за Бельгією майно Росії заарештувала Франція
Фото: focus.ua

У Франції заарештували державні активи Російської Федерації. Про це повідомляє Forbes, посилаючись на власні поінформовані джерела.

Інформацію підтвердив помічник президента Росії Андрій Бєлоусов, передає "Ехо Москви".

Він підкреслив, що рішення будуть оскаржені. У Москві вважають, що при розгляді позову в Гаазькому Арбітражі допустили низку юридичних неточностей. Помічник президента РФ додав, що ситуація у Франції і Бельгії дуже політизована. Він сподівається на те, що "здоровий глузд візьме гору". При цьому Бєлоусов не виключив, що російські активи можуть бути "заморожені" в інших країнах.

Як повідомлялося напередодні, за позовом компанії "Юкос" Юніверсал Лімітед" було арештовано майно РФ в Бельгії. Перераховані в позові "Юкосу" організації мають два тижні, щоб заявити про грошові кошти та майно Росії, які знаходяться в їх розпорядженні.

Нагадаємо, що в липні торік Росія програла в Гаазькому суді процес, ініційований екс-акціонерами "Юкосу". Суд зобов'язав РФ сплатити їм 50 млрд дол. збитку до 15 січня 2015 року. Оскільки Москва цього не зробила, їй нараховуються штрафні санкції. 

Крім того, Європейський суд з прав людини в Страсбурзі присудив колишнім акціонерам компанії 1,86 млрд євро компенсації за їх позовом проти Росії.

Зараз ви читаєте новину «Слідом за Бельгією майно Росії заарештувала Франція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути