середа, 09 січня 2019 10:58

Світовий банк попередив про зниження темпів зростання економіки

Світовий банк попередив про зниження темпів зростання економіки
Світовий банк прогнозує, що у 2019 році знизяться темпи зростання економіки у світі. Фото: Еспресо.TV

Світовий банк погіршив прогнози зростання світової економіки на 2019 рік. Ще у червні 2018-го йшлося про зростання світового ВВП на 3%. Зараз - на 2,9%.

2020-2021-го зростання ВВП знизиться до 2,8% у рік, йдеться на сайті Світового банку.

"На початку 2018-го світова економіка працювала на всіх парах, але протягом року зменшила темп. Наступного року ситуація може стати ще складнішою", - пояснює головний виконавчий директор Світового банку Крісталіна Георгієва.

За її словами, через посилення економічних і фінансових труднощів у країнах, що розвиваються, поточні досягнення в галузі скорочення масштабів бідності у світі можуть опинитися під питанням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світ наблизився до глобальної економічної кризи - експерт

Темпи зростання економіки Китаю сповільняться до 6,2%, йдеться у прогнозах Світового банку. Водночас економіка решти регіону зросте на 5,2%.

Зростання економіки Польщі сповільниться до 3,9%. У східній частині регіону очікується зниження темпів економічного зростання через уповільнення зростання економіки великих країн, у тому числі України, Казахстану та Росії.

Світова фінансова криза може розпочатися найближчими роками. Це пов'язано з падінням вартості основних сировинних продуктів. За словами заступника голови МВФ Девіда Ліптона, негативні наслідки відчують ті країни, які займаються продажем сировини. Зокрема, Україна з експортом зерна і металу. Глобальне зростання сповільниться у результаті торгової війни. Стійкий торговий конфлікт між США і Китаєм може викликати довгострокові наслідки для світової економіки.

Зараз ви читаєте новину «Світовий банк попередив про зниження темпів зростання економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути