пʼятниця, 10 березня 2017 12:10

Власника ТММ Миколу Толмачова підозрюють у шахрайстві

Власника ТММ Миколу Толмачова підозрюють у шахрайстві

Жителі селища Микуличі під Києвом звинувачують відомого забудовника, власника компанії ТММ Миколу Толмачова у протиправному заволодінні 150 га землі і невиконанні інвестиційних зобов'язань, пише РБК-Україна.

Як повідомляє видання, 2007 року Бородянська райрада виділила ТММ 150 га землі під будівництво житлового комплексу. В обмін на виділення території Микола Толмачов взяв на себе зобов'язання вирішити давню проблему селища - побудувати школу. Однак за 10 років девелопер не збудував ні житлового комплексу, ні школи для сільських дітей, а отримані 150 га землі так і не повернув місцевій громаді.

"2007 року підписали інвестиційну угоду між забудовником і Бородянською райрадою. Бородянська районна рада давала їм земельну ділянку, а вони будували для Бородянського району цю школу. Там був створений фонд, і за цей рахунок починалося будівництво", - повідомив РБК-Україна заступник голови департаменту капітального будівництва та інвестиційного розвитку Київської обласної адміністрації Сергій Золін.

За словами сільського голови Микуличів Петра Перевозника, кошти з фонду "кудись зникли", а питання щодо долі цих грошей слід направляти ТММ.

Сьогодні будівництво заморожене, зведений лише каркас будівлі. Протягом 10 років, що минули після укладення договору між ТММ і Бородянсбькою райрадою, діти з Микуличів були змушені вчитися в аварійній будівлі старої школи, побудованій понад 100 років тому. Як зазначає директор школи Катерина Чередниченко, приміщення навчального закладу знаходяться в напівзруйнованому стані, в будинку немає ні спортивного, ні актового залу.

Представники місцевої громади заявляють про своє обурення ситуацією і вимагають від Миколи Толмачова повернення отриманих ним 150 гектарів землі. Жителі Микуличів відправили відповідні звернення в Генпрокуратуру, проте досі реакції від правоохоронних органів немає.

У заявах, нещодавно озвучених Толмачовим - про плани будівництва містечка-супутника на 20 тис. жителів і енергозабезпеченням комплексу "з геотермальних джерел", опитані РБК-Україна жителі Микуличів не вірять. На думку представників місцевої громади, "каркас недобудованої школи, яка руйнується, - найкраще свідчення непорядності з боку столичного бізнесмена".

Як зазначає РБК-Україна, місцевій владі буде непросто повернути отриману забудовником землю. "Толмачов повинен дуже багатьом, і розплатитися з боргами не в змозі. Інформація про банкрутство колись успішного девелопера вже кілька місяців циркулює в ЗМІ. Загальна сума непогашеної та яка не потребує постійного обслуговування Толмачовим заборгованості - понад 1 млрд грн. Розраховуватися з кредиторами Толмачову, схоже, нічим. За позовами банків виконавча служба відібрала у бізнесмена навіть квартиру й особистий автомобіль. Крім того, в листопаді 2016 року суд заборонив керівнику ТММ залишати межі країни", - повідомляє видання.

Зараз ви читаєте новину «Власника ТММ Миколу Толмачова підозрюють у шахрайстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути