Ексклюзиви
четвер, 29 жовтня 2020 13:43

Власників "євроблях" очікують штрафи

Власників "євроблях" очікують штрафи
Перший штраф складає 8500 грн. Фото: pixabay.com

Кабінет міністрів погодив проєкт постанови, яка дозволяє притягувати до відповідальності власників номерів із європейською реєстрацією.

Перший штраф становить 8,5 тис. грн. Виноситься поліцейським на місці вчинення правопорушення. На перший раз автомобіль не вилучається.

Якщо водій повторно протягом року скоїть аналогічне правопорушення, сума штрафу виросте до 17 тис. грн. Водночас водія позбавлять права керування на 1 рік із оплатним вилученням авто чи без. До вирішення справи в суді автомобіль утримуватимуть на штрафмайданчику, пише Дорожній адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Плату за паркування рахуватимуть по-новому

При цьому, у грудні торік "Авто Євро Сила" та міністр МВС підписали меморандум щодо не притягнення до відповідальності власників автомобілів із європейською реєстрацією до прийняття Закону про доступне розмитнення, нагадав у Facebook депутат Євген Брагар.

Він зазначив, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков порушив обіцянку не штрафувати євробляхерів.

У Верховній Раді зареєстровано ряд законопроєктів, які дозволяли б українцям безперешкодно та доступно розмитнити авто. Депутат вважає, що необхідно прийняти бодай один із запропонованих законопроєктів, перед тим, як вводити систему штрафів.

Виготовлення номерних знаків можуть передати комерційним виробникам. Це передбачає законопроєкт "Про внесення змін до Закону України "Про дорожній рух".

Зараз ви читаєте новину «Власників "євроблях" очікують штрафи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути