середа, 28 жовтня 2020 17:45

Плату за паркування рахуватимуть по-новому

Плату за паркування рахуватимуть по-новому
Документ пропонує врахувати в тарифі інвестиційну складову та гнучко регулювати вартість паркувальних послуг у різних зонах. Фото: pixabay.com

Кабінет міністрів вніс зміни до Порядку формування тарифів на послуги з користування майданчиками для платного паркування.

Це дасть органам місцевої влади можливість встановлювати ринкові тарифи. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду 28 жовтня.

Документ пропонує врахувати в тарифі інвестиційну складову та гнучко регулювати вартість паркувальних послуг у різних зонах. Це дасть змогу оптимізувати завантаження наявних паркувальних місць та забезпечити розвиток паркувального простору, повідомляє РБК-Україна.

Новий спосіб формування тарифів враховуватиме попит та пропозицію щодо паркувальних місць і сприятиме залученню інвестицій для будівництва перехоплювальних, підземних, надземних, багаторівневих паркінгів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, як не втратити авто через несплату штрафів ПДР

Це важливо, адже витрати на облаштування та утримання майданчиків для платного паркування, розташованих у крайній правій смузі проїзної частини вулиці, можуть бути однаковими як у самому центрі міста, так і на його околиці. Але попит на користування паркувальними місцями на цих майданчиках кардинально відрізнятиметься.

Також чинні норми не дають змоги зменшити навантаження на вулично-дорожню мережу міста.

Шляхом гнучкого регулювання вартості послуг паркування в різних зонах, на окремих вулицях, в різні дні тижня та час можна буде рівномірно розподілити навантаження. А також стимулювати людей до короткострокового паркування введенням прогресивного тарифу.

Протягом останніх трьох місяців у Києві евакуювали 17 872 автомобілі. Паркування в червоній зоні є однією з причин евакуації авто на штрафмайданчик.

Зараз ви читаєте новину «Плату за паркування рахуватимуть по-новому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути