середа, 04 липня 2012 15:19

"Вишка Бойка" пробурила першу свердловину

"Вишка Бойка" пробурила першу свердловину
"Петро Годованець" завершив буріння першої своєї свердловини. Фото: blackseagas.com

Самопідйомна плавуча бурова установка "Петро Годованець" завершила буріння першої своєї свердловини на платформі БК-1 на Одеському родовищі газу і приступила до робіт на наступній.

Про це повідомила прес-служба "Чорноморнафтогазу".

"Незважаючи на те, що з СПБУ "Петро Годованець" бурилась перша свердловина, темп буріння перевищив аналогічний іншими буровими установками. Забой першої свердловини сягнув близько 1700 метрів", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що в червні "Чорноморнафтогаз" приступив до активної фази освоєння Одеського і Безіменного родовищ природного газу. З 1 червня "Петро Годованець" почав буріння першої свердловини на блок-кондукторі БК-1, а в кінці місяця розгорнулося масштабне будівництво 87-кілометрового газопроводу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пільгова іпотека діятиме, бо це ініціатива президента - Мінрегіон

Він з'єднає блок-кондуктор БК-1 Одеського родовища до діючої морської стаціонарної платформою МСП-4 Голіцинського газоконденсатного родовища для подачі природного газу по існуючій нитці підводного газопроводу на берег і далі - в газотранспортну систему Криму.

Прогнозується, що сукупна видобуток з пробурених нової високотехнологічної СПБУ свердловин після введення їх в експлуатацію складе в 2012 році не менше 53 млн куб. м.

Зараз ви читаєте новину «"Вишка Бойка" пробурила першу свердловину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути