четвер, 23 травня 2013 12:17

Вищий госпсуд не визнав "АероСвіт" банкрутом

Вищий госпсуд не визнав "АероСвіт" банкрутом
Активи "АероСвіту" залишаються під арештом . Фото: facebook.com

Компанія "АероСвіт" не змогла домогтися поновлення процедури банкрутства. У вівторок, 21 травня Вищий господарський суд залишив чинним рішення Київського апеляційного госпсуду про зупинку банкрутства авіаперевізника.

Цю інформацію "ЛІГАБізнесІнформ" підтвердив арбітражний керуючий процесом банкрутства Леонід Талан: "Так, це вірна інформація. Що далі, повинні вирішувати акціонери".

Активи "АероСвіту" залишаються під арештом у рамках кримінальної справи про порушення трудового законодавства.

Нагадаємо, авіакомпанія "АероСвіт" у грудні 2012 року звернулася до суду із заявою про порушення справи про банкрутство. 29 грудня 2012 господарський суд Київської області, розглянувши заяву "АероСвіту", виніс ухвалу про початок провадження у справі про банкрутство авіакомпанії, ввів процедуру розпорядження її майном, а також мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Разом з тим 21 січня 2013 Київський апеляційний господарський суд прийняв до провадження апеляційну скаргу Бориспільської об'єднаної державної податкової інспекції Київської області про скасування ухвали Госпсуду Київської області про порушення справи про банкрутство авіакомпанії "АероСвіт".

5 лютого Київський апеляційний господарський суд розглянув на своєму засіданні скаргу відносно ухвали місцевого господарського суду, оскарження якої в апеляційному порядку не передбачено. Суд задовольнив прохання Бориспільській об'єднаній державній податковій інспекції Київської області, припинивши провадження у справі про банкрутство авіакомпанії "АероСвіт". Одночасно були скасовані процедура розпорядження майном авіакомпанії і мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Зараз ви читаєте новину «Вищий госпсуд не визнав "АероСвіт" банкрутом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути