середа, 30 жовтня 2019 14:39

Вирубувати ліси в Карпатах заборонили

Вирубувати ліси в Карпатах заборонили
У 2011-му закінчилася дія 10-річного мораторію на вирубку лісів Карпатського регіону. Фото: prm.ua

Верховна Рада у другому читанні ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законів (щодо введення заборони на суцільну вирубку ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону)". "За" проголосував 301 нардеп.

За основу законопроект прийняли у квітні 2018-го депутати попереднього скликання. Тоді ніхто не голосував проти, пише "РБК-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Харківщині лісники накрали лісу на 24 млн

У 2011-му закінчилася дія 10-річного мораторію на вирубку лісів Карпатського регіону, йшлося у пояснювальній записці до відповідного законопроекту.

"Закон встановлює заборону на проведення суцільних рубок на гірських ялицево-букових деревостанах, суцільних рубок головного користування і будь-яких інших суцільних рубок у високогірних лісах, в лісах в лавинонебезпечних та селенебезпечних басейнах та на берегозахисних ділянках лісу в Карпатському регіоні України, крім розробки суцільних буреломів і вітровалів, а також пошкоджених хворобами та шкідниками зелених насаджень", - зазначено у законі.

З України до країн ЄС імпортується більше незаконної деревини, ніж з будь-якої іншої країни світу і більше, аніж із країн Латинської Америки, Африки та Південно-Східної Азії, разом узятих. Про це йдеться у доповіді британської неурядової організації Earthsight, що вивчає проблеми незаконного вирубування лісів по всьому світу.

Зараз ви читаєте новину «Вирубувати ліси в Карпатах заборонили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути