Ексклюзиви
пʼятниця, 15 листопада 2019 10:52

Видобуток газу в Україні - це питання національної безпеки, а не енергонезалежності - Амір Кілані

Видобуток газу в Україні - це питання національної безпеки, а не енергонезалежності - Амір Кілані
Представник Xinjiang Beiken Energy Engineering Co., Ltd в Україні Амір Кілані: "Внутрішній видобуток газу може дати дуже швидку генерацію зростання ВВП країни". Фото: Антикор

Збільшення видобутку газу в Україні є не стільки питанням енергонезалежності України, скільки питанням національної безпеки.

Про це в ході дискусійної панелі "Що заважає газовій незалежності України" заявив представник Xinjiang Beiken Energy Engineering Co., Ltd в Україні Амір Кілані.

"До 2015 року це було питання енергонезалежності від сусідніх країн. В даний момент потрібно розуміти, що в цьому є велика частка економіки. Є споживання. Є внутрішній видобуток, який нижче цього споживання. Навіть на цій мінімальній точці споживання, в якій зараз Україна знаходиться. Відповідно цей дефіцит перекривається імпортом", - зазначив він.

Різниця між імпортом і внутрішнім видобутком газу, за словами Кілані, полягає в тому, що другий забезпечує більший дохід бюджет країни.

"Тому що імпорт - це тільки ПДВ, а внутрішній видобуток - це також рента. Це зростання ВВП, тому що буде працювати економіка. Це робочі місця, що дозволить не давати висококваліфікованим кадрам, яких в цій галузі також дефіцит, виїжджати з України. Що важливо, це платіжний баланс", - пояснив представник Xinjiang Beiken Energy.

"Це не тільки питання молодшого і старшого брата. Внутрішній видобуток може дати дуже швидку генерацію зростання ВВП країни. Внутрішній видобуток газу - це питання національної безпеки", - підкреслив Кілані.

"Якщо взяти повідомлення Мінфіну щодо недовиконання дохідної частини бюджету за останні кілька місяців, більшу частину займає недоотримання ренти", - резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «Видобуток газу в Україні - це питання національної безпеки, а не енергонезалежності - Амір Кілані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути