Ексклюзиви
понеділок, 30 вересня 2019 15:28

Від цибулі до картоплі: які овочі та чому стрімко дорожчали останні 4 сезони

За останні 2 роки відчутно подорожчали овочі "борщового набору". Ціни зросла через погодні умови, скорочення виробничих площ.

"Більшість українських фермерів не змогли відчути реальних змін внутрішнього та зовнішнього ринкового середовища і зрозуміти можливості. Тому стосунки трейдерів і переробних підприємств у ланцюзі поставок залишаються незрозумілими. Недивно, якщо наступними роками побачимо зростання виробничих площ і чергове розчарування через драматичний обвал цін",- пояснює експерт плодоовочевого ринку Тетяна Гетьман, пише "Інфо-Шувар".

Автор: info.shuvar.com
  Торік по всім позиціям "борщового набору" фіксували рекордні ціни.
Торік по всім позиціям "борщового набору" фіксували рекордні ціни.

Торік за всіма позиціями "борщового набору" фіксували рекордні ціни. Цибулю найдорожче продавали по 25-28 грн/кг. Зросла вартість капусти. У середині весни її майже не лишилось в українських сховищах. Тому продукцію активно імпортували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фермер спрогнозував ціну яблук до кінця року

У першій половині сезону 2019-2020-х лідером зі зростання ціни стала картопля. У гурті коштує 12-13 грн/кг. Інші овочі продають дешевше, ніж в аналогічний період торік.

Цьогоріч картоплею в Україні засадили 1,4 млн га - на 1% менше, ніж торік. Скоротилися площі під помідорами та огірками. Водночас на 4-5% більше висадили капусти та цибулі - 66,2 і 55,2 тис. га відповідно. Столовим буряком засіяли 39 тис. га. - на 2,6% більше, ніж торік.

Зараз ви читаєте новину «Від цибулі до картоплі: які овочі та чому стрімко дорожчали останні 4 сезони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути