пʼятниця, 26 травня 2017 14:45

"Вершки збере інший керівник" - Балчун прокоментував можливу відставку

"Вершки збере інший керівник" - Балчун прокоментував можливу відставку
Поляка Войцеха Балчуна призначили керівником Укрзалізниці торік 20 квітня. Фото:Сегодня

"Контракт з Укрзалізницею закінчується 5 червня. Продовження - це бажання двох сторін: Кабміну і моє. Будь-який варіант буде хорошим. Це дає мені відчуття свободи".

Про це в інтерв'ю Liga.net розповів керівник Укрзалізниці Войцех Балчун.

"Реформа такого гіганта, як УЗ - це піт, кров, сльози, смирення і терпіння. У будь-якій точці світу в таких величезних компаніях є внутрішня інерція. Часто той, хто бере на себе цю роботу, не зможе залишитися в компанії до того моменту, коли прийде результат. Вершки збере інший керівник. Мені в Польщі із цим пощастило. В сучасній історії PKP Cargo я був головою правління, який пропрацював найдовше - 5 років. Перші два роки був кошмар. Результат прийшов на третій рік. На четвертий ми отримали найкращий результат в історії. Я переконаний, що хороші речі в Укрзалізниці вже почалися", - говорить Балчун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Балчун має піти у відставку - Омелян

За його словами, в перші дні роботи в Україні він пережив шок.

"Якщо порівнювати з роботою подібних компаній у Польщі і країнах Західної Європи, тут система працює на 100 відсотків інакше. Для іноземця це надзвичайно складно. Коли я сюди приїхав, зіткнувся з двома поняттями, які до кінця ще не вивчив. "Наглядачі" - це перше. Друге - коли говорять, що в Україні у всіх є свої господарі. У Польщі у великих держкомпаніях також існують різного роду неформальні зв'язки. Але все ж рідко буває, щоб людина відкрито виступала проти інтересів фірми, в якій працює. У цьому полягає принципова різниця між двома системами", - додав він.

На посаду голови правління Укрзалізниці претендував 31 кандидат. Переміг поляк Войцех Балчун. 20 квітня Кабмін затвердив його на цю посаду. Новому керівнику призначили зарплату 463 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «"Вершки збере інший керівник" - Балчун прокоментував можливу відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути