середа, 18 травня 2011 14:45

Вартість газу для України зменшать "цікаві економічні проекти" - Медведєв

Вартість газу для України зменшать "цікаві економічні проекти" - Медведєв

Чинних газових угод з Україною треба дотримуватися, хоча Російська Федерація готова обговорювати і варіанти на майбутнє.

Таку думку сьогодні висловив президент РФ Дмитро Медведєв під час спілкування з журналістами в Сколкові.

"Ми обговорюємо цю тему, в тому числі з президентом Януковичем. Але ця тема економічна, хоча, звичайно, наслідки її і для України, і для Росії мають широкомасштабний характер, що виходить за рамки економіки, але, перш за все, це питання взаємовигідної співпраці", - заявив глава російської держави.

"Ціни формуються за відомими економічними законами, на підставі адаптованих і загальноприйнятих формул, ці ціни і повинні застосовуватися. Але це не означає, що ми не повинні вибудовувати плани на майбутнє, не дивитися на можливості, припустимо, використання різного роду цікавих економічних проектів, які, будучи реалізованими, пом'якшуватимуть цю ситуацію. Тобто, іншими словами, тут немає упертої позиції, що тільки така ціна і все", - підкреслив Медведєв.

"Запропонуйте те, що ви вважає правильним, ми готові будемо розглянути ці варіанти, але до того, як схвалені якісь великі формати співпраці, діє та угода, яка була підписана кілька років тому. Договори повинні виконуватися. Це очевидно", - зауважив президент РФ.

Медведєв категорично не погодився з думкою про "кулуарний характер" Харківських домовленостей, коли було підписано Угоду з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території Україні.

"Вигадані ці домовленості були на дачі мною і Віктором Януковичем, проте потім пішов звичайний для підготовки подібного роду міжнародних угод тривалий процес погоджень і притирань на рівні експертів і урядів", - нагадав Медведєв.

Зараз ви читаєте новину «Вартість газу для України зменшать "цікаві економічні проекти" - Медведєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути