Ексклюзиви
четвер, 18 липня 2024 19:56

В "Укренерго" сказали, коли ситуація з електрикою може покращитись

В "Укренерго" сказали, коли ситуація з електрикою може покращитись
Після спадання спеки графіки можуть стати м'якшими. Фото: Pexels

З 20 липня графіки відключень світла можуть пом'якшитись.

Це пов'язано зі спаданням спеки, сказав радник прем'єр-міністра, член наглядової ради НЕК "Укренерго" Юрій Бойко, передає "Інтерфакс-Україна.

"Сьогодні-завтра через зниження температури поступово почнеться знижуватися споживання електроенергії, потім настануть вихідні, коли воно традиційно нижче. З понеділка ця тенденція до зниження попиту посилиться. Ми все одно житимемо в графіках, але вони будуть значно м'якшими, ніж це було, особливо в останні два тижні", - сказав він під час панельної дискусії.

Рівень споживання в енергетиці реагує на зміни температури із затримкою приблизно на три дні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У п'ятницю світло відключати будуть менше

У середньостроковій перспективі відносно стабільна ситуація з енергопостачанням очікується у серпні-вересні. Це можливо у жовтні, якщо не буде сильного похолодання. Позитивний сценарій на найближчі два місяці він пояснив тим, що не повинно бути аномально високих температур і в енергосистемі з'являтиметься більше генерації, ніж піде у ремонт.

Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко не очікує значних покращень з енергопостачанням у найближчі 3-4 тижні. Вони можливі в останній декаді серпня.

18 липня обленерго застосовують обмеження споживання протягом усієї доби. Значний дефіцит енергії в енергосистемі України - результат восьми російських масованих атак, які ворог здійснив з початку року на об'єкти енергетики. Внаслідок цього країна втратила 9 ГВт виробничої потужності українських електростанцій, сказали в Укренерго.

Зараз ви читаєте новину «В "Укренерго" сказали, коли ситуація з електрикою може покращитись». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути