В українських магазинах та супермаркетах псуються продукти харчування.
Українці масово скаржаться на протермінованість або погану охолодженість продуктів, повідомляє голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук, передає "РБК-Україна".
"За 15 днів липня по Україні надійшло 35 скарг щодо недотримання умов зберігання харчових продуктів чи продажу протермінованих. Найбільше в Києві - 11 звернень від споживачів. Щоденно зараз надходять звернення від споживачів, ми в таких випадках миттєво виходимо на перевірки", - розповів Ткачук.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Південноукраїнській АЕС згоріли три трансформатори - експерт
У разі виявлення порушень, служба накладає штрафи:
від 6 до 10 мінімальних заробітних плат - за порушення щодо гігієнічних вимог,
від 17 до 25 мінімальних заробітних плат - за продаж непридатних харчових продуктів,
від 8 до 12 мінімальних заробітних плат - за протерміновані швидкопсувні харчові продукти.
Лише у червні-липні було зареєстровано 16 харчових отруєнь у закладах громадського харчування через недотримання працівниками закладу правил особистої гігієни, миття та дезінфекції посуду, прибирання в закладі, правил та температурного режиму зберігання харчових продуктів, а також порушення технології приготування їжі.
З 20 липня графіки відключень світла можуть пом'якшитись.
Це пов'язано зі спаданням спеки, сказав радник прем'єр-міністра, член наглядової ради НЕК "Укренерго" Юрій Бойко.
У середньостроковій перспективі відносно стабільна ситуація з енергопостачанням очікується у серпні-вересні. Позитивний сценарій на найближчі два місяці він пояснив тим, що не повинно бути аномально високих температур і в енергосистемі з'являтиметься більше генерації, ніж піде у ремонт.
Коментарі