вівторок, 25 вересня 2018 10:19

В Україні з'явилися нові гривні

Сьогодні, 25 вересня, Нацбанк ввів в обіг банкноту номіналом 20 грн зразка 2018-го. Купюра має оновлений дизайн та удосконалену систему захисту.

Нова банкнота є законним платіжним засобом. Тобто обов'язкова до приймання всіма фізичними та юридичними особами без будь-яких обмежень на всій території України. Перебуватиме в обігу разом із банкнотами 20 грн зразка 2003-го, повідомили у прес-службі НБУ.

Автор: НБУ
  Нова 20-гривнева банкнота має оновлену систему захисту.
Нова 20-гривнева банкнота має оновлену систему захисту.

"Новими банкнотами Національний банк заміщуватиме зношені та пошкоджені 20-гривневі банкноти зразка 2003-го", – заявив директор Департаменту грошового обігу НБУ Віктор Зайвенко.

Перша партія оновлених банкнот - понад 5 млн шт., надійшла до підрозділів Нацбанку в регіонах. Далі гроші розподілять між банками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як українці звикають до нових грошей

2018-го планують надрукувати близько 60 млн нових 20-гривневих купюр.

На 1 вересня 2018-го у готівковому обігу України перебувало близько 125 млн банкнот номіналом 20 грн на суму майже 2,5 млрд грн. Це близько 4,4% загальної кількості банкнот у готівковому обігу. У зв'язку з фізичним зношенням банкнот гривні регулятор щороку вилучає близько 800 млн шт. банкнот усіх номіналів. Майже половину з них становлять банкноти низьких номіналів від 1 до 20 грн.

Зараз ви читаєте новину «В Україні з'явилися нові гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути