Ексклюзиви
четвер, 14 листопада 2019 17:17

В Україні запрацює Боргове агентство: чим займатиметься

В Україні запрацює Боргове агентство: чим займатиметься
Боргове агентство зможе комплексно та ефективно застосовувати інструменти по управлінню державним боргом. Фото: argumentua.com

В Україні створять Боргове агентство. Верховна Рада 14 листопада у другому читанні та в цілому схвалила законопроект "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України".

Рішення підтримали 282 нардепи. Таким чином повноваження з формування та реалізації управління державним боргом та гарантованим державою боргом повністю перейшли до компетенції Мінфіну, повідомила прес-служба міністерства.

Боргове агентство як окремий центральний орган виконавчої влади не буде залежати від політичних чинників. Це збільшить довіру інвесторів та прогнозованість процесів управління державним боргом у довгостроковій перспективі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали плюси і мінуси дешевого долара

Агентство зможе комплексно та ефективно застосовувати інструменти по управлінню державним боргом. Крім того, використовувати вдосконалені механізми управління ліквідністю, застосовуючи найсучасніші ринкові інструменти. Це сприятиме ефективному використанню тимчасово вільних коштів з формуванням додаткових доходів бюджету.

Схожа модель управління державним боргом успішно функціонує в Австрії, Бельгії, Нідерландах, Німеччині, Швеції.

Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому державний бюджет на 2020 рік. "За" проголосували 279 нардепів. Доходи державного бюджету заплановані в розмірі 1,094 трлн грн, видатки — 1,108 трлн грн. Дефіцит становитиме 2,09% валового внутрішнього продукту.

Зараз ви читаєте новину «В Україні запрацює Боргове агентство: чим займатиметься». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути