В Україні на гуртових ринках за вихідні подешевшали овочі "борщового набору". Найбільше, на 10% впала у ціні морква. Коштує 7-9 грн/кг.
Мита морква коштує дорожче - 11-12 грн/кг. Буряк подешевшав на 6-7%, до 6,5-8 грн/кг, передає "Інфо-Шувар".
До 5,5-6,5 грн/кг подешевшала цибуля. Щоправда, максимальний рівень цін залишається стабільним – 8,5-9,5 грн/кг.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали продукти, які незабаром подорожчають
Активно дешевшала картопля. Ціни впали на 5% до 2,8-3,2 грн/кг. Минулого тижня картоплю дешевше 3 грн/кг не продавали.
Водночас на гуртових ринках подорожчал капуста. За вихідні ціни зросли на 10%. Капусту продають по 6-7 грн/кг.
Сьогодні овочі "борщового набору" коштують дорожче, ніж рік тому. Буряк подорожчав у 1,5 рази, цибуля та морква - удвічі. Капусту продають утричі дорожче. Щоправда, на 10-15% дешевше цьогоріч коштує картопля.
Національної традиції консервування дотримується 77% українців. Роблять соки та варення – 73%. У погребі овочі зберігають 61% українців. 53% - заморожують овочі та фрукти на зиму. Ще 34% - заморожують м'ясо. 33% - наперед купують крупи, макарони, цукор.
Коментарі