вівторок, 20 серпня 2024 07:00

В Україні подорожчали популярні крупи

В Україні подорожчали популярні крупи
У серпні в Україні подорожчали гречка, рис та макарони. Фото: pixabay.com

В Україні змінилися ціни на основні продукти харчування.

Зокрема подорожчали популярні крупи, свідчать дані порталу "Мінфін". Ціни зросли на гречку, довгий та пропарений рис, а також макарони пір'я.

"Спостерігається тенденція до подорожчання гречки, довгого та пропареного рису, а також макаронів. Це може бути пов'язано з різними факторами, включаючи сезонність, зміни світових цін на сировину, коливання курсу валют та логістичні витрати. У серпні порівняно з липнем ціни на деякі крупи зросли. Хоча зростання середньої ціни на гречку було незначним, з 28,27 грн/кг до 28,37 грн/кг, воно все ж таки свідчить про тенденцію до подорожчання цього продукту", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни в Україні стрімко зростуть: які причини

Ціни на гречку можуть суттєво відрізнятися в різних торговельних мережах. Наприклад, у Метро її можна придбати за 24,90 грн/кг, а в МегаМаркеті - за 34,30 грн/кг.

Довгий рис тим часом подорожчав з 55,67 грн/кг до 56 грн/кг, а довгий пропарений рис значно зріс у ціні - з 64,79 грн/кг до 65,17 грн/кг. Це може бути пов'язано з різними факторами, такими як зміна світових цін, коливання курсу валют та логістичні витрати.

Круглий рис трохи подешевшав (з 70,47 грн/кг до 69,00 грн/кг), що може бути пов'язано із більшою пропозицією цього виду рису на ринку.

"Ціна на макарони пір'я також зросла з 30,80 грн/кг у липні до 33,06 грн/кг у серпні. Це може бути пов'язано зі зростанням вартості пшениці, з якої виробляють макарони, або з іншими факторами, що впливають на виробництво та логістику цього продукту", - звітує відомство.

Споживачам варто бути уважними до цін та шукати вигідні пропозиції в різних торговельних мережах.

Національний банк України на 20 серпня встановив офіційний курс долара на рівні 41,3 грн. Він подорожчав на 9 коп. Євро тим часом підскочив на 31 коп. і коштує 45,6 грн, повідомляє сайт НБУ.

Зараз ви читаєте новину «В Україні подорожчали популярні крупи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути