неділя, 08 листопада 2020 17:26

В Україні подорожчали огірки

В Україні подорожчали огірки
На думку аналітиків, подорожчання відбулося через скорочення пропозиції тепличних огірків на українському ринку. Фото: unsplash

З 2 по 6 листопада ціни на тепличні огірки збільшилися в 2 і більше разів. Про це повідомляють аналітики EastFruit.

"До кінця цього тижня діапазон оптових цін на короткі горбкуваті огірки в Україні вже становив 25-33 грн/кг, тоді як попередній тиждень завершився діапазоном цін на більш низькому рівні - 10-18 грн/кг," - йдеться в повідомленні.

На думку аналітиків, подорожчання відбулося через скорочення пропозиції тепличних огірків на українському ринку. Найближчим часом очікується прибуття в Україну перших в цьому сезоні оптових партій тепличних огірків з Туреччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рекордно подорожчали українські яблука

"Прогнозована ціна на дану продукцію в Україні може варіюватися в діапазоні 27-28 грн/кг. Тобто новий сезон імпортних тепличних огірків в Україні можна офіційно вважати відкритим", - зазначають аналітики.

Овочі "борщового набору" продовжують дешевшати. Моркву на початку листопада продають по 3,95-5 грн/кг. Подешевшав буряк. У середині жовтня кілограм коштував 4,50 грн. На початку листопада вартість знизилася до 3,95 грн у супермаркетах та 3,50 грн на ринку. Капусту пропонують на ринках по 3,20 грн, у супермаркетах - 4,90 грн. Ціна продовжує знижуватися. Картопля у супермаркетах в середньому коштує 8,60 грн. Цибулю продають по 3,50 грн/кг.

Зараз ви читаєте новину «В Україні подорожчали огірки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути