понеділок, 23 травня 2022 14:21

В Україні почалися перевірки АЗС через завищені ціни на пальне

В Україні почалися перевірки АЗС через завищені ціни на пальне
У Чернівецькій області перевірили п'ять АЗС компанії "ПП-Ойл". Фото: pixabay.com

Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів розпочала перевірки автозаправних станцій через скарги на зростання цін на пальне.

Зокрема, у Чернівецькій області перевірили п'ять АЗС компанії "ПП-Ойл", де дизельне пальне реалізовувалось по 70 грн/л, повідомляє пресслужба відомства.

"З усіх областей почали надходити повідомлення про надмірно завищені ціни, відсутність розрахункових документів, відмову у вільному виборі засобів розрахунку тощо. За дорученням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля Держпродспоживслужба спільно з військовими адміністраціями, Національною поліцією та податковою розпочали проведення перевірок суб'єктів господарювання, які працюють на роздрібному ринку пального", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відносини з Польщею, імпорт пального та "Рамштайн-2": Зеленський звернувся до українців

За підсумками перевірки станом на 22 травня реалізація пального на АЗС не здійснюється.

Держпродспоживслужба нагадує, що завищення цін в умовах воєнного стану є неприпустимим, а порушення правил ведення підприємницької діяльності матиме наслідки у вигляді штрафів та інших адміністративних заходів.

В Україні наприкінці квітня почався дефіцит палива на АЗС. Із метою вирішення питання дефіциту 29 квітня уряд підвищив граничні ціни на бензин і дизельне пальне на 40-43%.

Кабмін вирішив припинити державне регулювання цін на пальне для того, щоб надати можливість операторам ринку транспортувати на український ринок ресурс із Європи. Якщо оператори ринку зловживатимуть цінами, то держава їх за це каратиме.

Зараз ви читаєте новину «В Україні почалися перевірки АЗС через завищені ціни на пальне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути