четвер, 21 лютого 2019 15:16

В Україні може зникнути ще один банк

В Україні може зникнути ще один банк
В Україні існує 77 банків. Фото: Depositphotos

Цьогоріч в Україні зникне ще один банк.

"Зараз нараховують 77 банків. Щоправда один з них - "Вернум Банк" у процедурі самоліквідації. Тому буде 76 банків. Є ще один, який за результатами стрес-тестування 2018 року, до кінця березня має збільшити свій капітал. Все залежатиме від того, як він з цим впорається", - повідомила заступниця голови Нацбанку Катерина Рожкова, пише Новое Время.

Щоправда вона не уточнила, який банк є проблемним і має збільшити свій капітал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Банкопад" в Україні: Нацбанк пояснив, чого чекати найближчими роками

"У великих банків немає великих загроз. Що стосується невеликих банків, то частина з них не має уявлення як розвиватися далі. Їх більше 10. Це багато, хоча вони й маленькі. Якщо у них немає бізнес-моделей, це означає, що у них немає чітких внутрішніх процедур, недостатньо, з точки зору фокусування на бізнесі, навчений персонал, немає якісної оцінки кредитних ризиків", - пояснила Катерина Рожкова.

За її словами, у власників таких банків є 3 варіанти. Здати банківську ліцензію і перетворитися на фінансову установу. Здати всі ліцензії та продати весь капітал, а на ці гроші купити облігації внутрішньої державної позики. Чи визначити бізнес-модель та почати працювати відповідно до неї.

Торік платоспроможні банки отримали 21,7 млрд грн чистого прибутку. Востаннє банківська система була прибутковою у 2013-му. Тоді її прибуток становив 1,4 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «В Україні може зникнути ще один банк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути