пʼятниця, 19 липня 2024 15:51

В Україні дорожчають огірки

В Україні дорожчають огірки
Зараз високий попит на тепличні огірки. Фото: pixabay.com

В Україні зростають ціни на тепличні огірки.

Перший оборот завершений, залишки продукції теж повністю розпродали. Виробники, які працюють із цілорічним циклом виробництва, збільшили вартість своєї продукції орієнтуючись на стабільний попит у покупців, повідомляє EastFruit.

Керівництво тепличних комбінатів готове продавати огірки за 25-50 грн/кг. Це у середньому на 40% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

"Як зазначають учасники ринку, основною причиною, яка спровокувала зростання цін, стало суттєве скорочення пропозиції овочів на ринку. При цьому низка тепличних комбінатів, які вже завершили реалізацію огірків першого обороту, з другим оборотом планують вийти не раніше ніж у середині серпня. Водночас попит на огірки утримується досить високий, що також надає додаткову підтримку цінам", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні впали ціни на популярний овоч

Вирощені на відкритому ґрунті не допомагають зняти напруження на ринку. Цього тижня пропозиція скоротилася через спеку і суху погоду.

Зараз ціна на тепличні огірки в Україні вже в середньому у 2,5 раза вища, ніж у середині липня 2023 року.

Ключові гравці ринку вважають, що компенсувати нестачу пропозиції за допомогою імпортної продукції найближчими днями навряд чи вдасться, бо постачання зараз дуже незначне і нестабільне.

Яйця в Україні за останній тиждень суттєво подешевшали. За інформацією Мінфіну, вартість десятка яєць наразі коливається від 54,95 до 61,12 грн.

Зараз ви читаєте новину «В Україні дорожчають огірки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути