Ексклюзиви
четвер, 18 липня 2024 10:14

В Україні стрімко дешевшають кавуни

В Україні стрімко дешевшають кавуни
Фіксують цінопад на ринку кавуна. Фото: pixabay.com

В Україні продовжують стрімко знижуватися ціни на місцеві кавуни.

Станом на сьогодні цінники в даному сегменті ринку вже набагато нижчі за рівень минулого року, повідомили аналітики проєкту EastFruit.

"Минулого тижня середні оптові ціни на кавуни в Україні знизилися до рівня 15 грн/кг ($0,36/кг). Це стало мінімальним показником за останні три сезони. Оптові партії кавунів на внутрішньому ринку можна придбати в діапазоні 5-14 грн/кг ($0,12-0,34/кг), залежно від якості, сорту та обсягу пропонованої партії", - сказано в повідомленні.

Тобто, нинішні усталені ціни вже мінімум на 35% нижчі, ніж минулого тижня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Валюта стрімко подорожчала - курс на четвер

Аналітики виділили основні причини такого різкого падіння цін у сегменті кавунів. Насамперед, це релокація виробництва цієї культури в Україні.

"Після окупації Росією значних територій Херсонської та Запорізької областей, до вирощування баштанних культур активно взялися в усіх центральних областях країни, а місцями й в західному регіоні. Погодні умови у першій половині літа поточного року були вельми сприятливі для вегетації рослин. Фермери очікували зібрати високі врожаї кавунів у поточному сезоні", - зазначають експерти.

Водночас через спекотну погоду, яка встановилася з другої декади липня поточного року, темпи дозрівання кавунів у полях істотно прискорилися. При цьому аномальна посуха, яка спостерігається в південних областях, негативно позначається на якості кавунів на полях. А це тільки посилює темпи зниження цін.

У розпалі вже продаж перших кавунів. Але у цей період ще доволі важко визначити, які з них стиглі та які менше шкідливі. Якщо кавун вибрати правильно, він буде не лише смачним, а й корисним. Адже містить в собі 19 вітамінів та 11 мінералів, а також глюкозу та фруктозу, пише Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «В Україні стрімко дешевшають кавуни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути