неділя, 29 травня 2016 13:51

В Україні стає модним замовляти їжу за рецептами ФОТО
10

https://www.facebook.com/OnlyFreshFood/?fref=ts
https://www.facebook.com/OnlyFreshFood/?fref=ts

Найбільше українці люблять замовляти гамбургери і пасту. Про це Gazeta.ua розповів засновник сервісу Only Fresh киянин Євгеній Черниш. В Україні набирає популярності доставка їжі за рецептами. Приготувати вишукану страву вдома і не шукати ексклюзивні інгредієнти уже пропонують у Києві, Харкові та Дніпропетровську.

"Ми доставляємо не продукти, а вечері з рецептами. Пропонуємо людям вдома готувати вишукані вечері, як в ресторані, - приправити м'ясо корицею, зробити з груші карамель, приготувати цукіні з качиними фаршем", – розповідає Євгеній Черниш.

Замовник отримує велику коробку з інгредієнтами для п'яти вечерь. Кожну можна приготувати десь за півгодини.

"М'ясо приїжджає очищеним, порізаним, без жилок і зайвих частин, в вакуумній упаковці. Іноді вже замариноване або з додатковим маринадом, яким треба його полити. Залишається тільки промити і обсмажити м'ясо чи пропекти. А от овочі не чистимо, щоб можна було переконатися в їхній свіжості і якості", – пояснюють в Only Fresh.

Ідея народилася в Швеції. Такі сервіси вже працюють у Європі та Росії. В Україні щось подібне теж було кілька років тому, однак сервіси закрилися. Багатьом може видатися, що влаштувати такий бізнес можна і "на колінах", але це не так, каже Черниш.

"Клієнти різні. Хтось не має часу вигадувати рецепт і йти після роботи по магазинам. Домогосподарки, молоді мами хочуть здивувати різних вишуканою стравою. Замовляють самотні чоловіки, закохані пари і родини з дітьми", – коментує Євгеній.

Щоб започаткувати такий бізнес, довелося вкласти до мільйона гривень. Крім закупівлі продуктів, потрібно обладнати цех, де утримується низька температура. Рецепти пропонують на конкурсних умовах європейські шеф-кухарі. Найбільш оптимальне меню вибирають в Україні. На запуск такого бізнесу пішло 5 місяців.

На тиждень замовляють близько півсотні коробок. Найменше замовлень у тижні, на які приходяться свята.

Зараз ви читаєте новину «В Україні стає модним замовляти їжу за рецептами ФОТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути