четвер, 23 червня 2016 11:46

В Україні побудують 34 сонячні електростанції

В Україні побудують 34 сонячні електростанції

Закордонні та вітчизняні інвестори планують з 2016 року побудувати в Україні 34 нових сонячних електростанцій загальною потужністю понад 120 МВт.

Про це повідомляє сайт Мінприроди.

За словами міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака, 2015 року в Україні ввели в експлуатацію 3 нові великі електростанції.

Міністр нагадав, що відповідно до зобов'язань України перед ЄС вже до 2020-го року частка поновлюваних джерел енергії у вітчизняному енергобалансі повинна досягти 11%.

"Ці важливі кроки на шляху реформування вітчизняної енергетики та стимулювання виробництва електричної енергії з відновлюваних джерел підтверджують орієнтацію України на енергетичну безпеку та незалежність", – сказав Остап Семерак.

За даними Мінприроди, в селі Ралівка Самбірського району на Львівщині завершується будівництво 3-ї черги сонячної електростанції, яка зможе виробляти до 5 млн КВт/год на рік.

Нагадаємо, Білорусь планує побудувати сонячну електростанцію на території, забрудненій внаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції. На українській стороні зони відчуження будівництвом сонячних електростанцій та біопаливних заводів зацікавилися канадські інвестори.

Зараз ви читаєте новину «В Україні побудують 34 сонячні електростанції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути