
Ціна на овочі борщового набору з 4 по 11 березня в Україні знизилася на 3,6%. Найбільше подешевшала морква - на 5,7%. Ціна на картоплю залишилася на попередньому рівні.
Про це повідомляє "АПК-Інформ: овочі і фрукти" на основі даних щотижневого моніторингу.
"На минулому тижні практично всі роздрібні мережі знизили ціни на овочі "борщового набору", яблука і "тепличку", пославшись на дуже низькі темпи роздрібних продажів. Це спровокувало нову хвилю паніки на ринку. Багато перекупників, які закупили продукцію в господарствах за рекордно високим цінами восени, а також виробники, які аж до початку весни утримувалися від системних продажів, почали активно розпродавати наявні запаси, в результаті чого ціни почали просідати ще швидше", - прокоментувала Тетяна Гетьман, керівник проекту "АПК-Інформ: овочі і фрукти".
Після свят помітно просіли ціни на тепличні овочі. Так, огірок подешевшав, в середньому на 10%, а томат - на 3,8%. У загальній пропозиції помітно збільшилася частка томату з низькими якісними показниками, який пропонувався, в середньому, на 16% дешевше якісної продукції.
Коментарі