середа, 10 травня 2017 05:38

В Україні почали діяти нові правила з продажу техніки

В Україні почали діяти нові правила з продажу техніки
Тепер побутову техніку треба купувати за новими правилами. Фото: Lenta.ru

Починаючи з 8-го травня підприємці, в тому числі і платники єдиного податку, повинні продавати побутові товари тільки через касовий апарат.

Відповідний перелік груп товарів, які підлягають гарантійному ремонту і які надалі повинні продаватися виключно за допомогою реєстратора розрахункових операцій (РРО), визначений постановою Кабміну №231 від 16 березня 2017, - повідомляє Інформатор.

У перелік потрапили понад 300 товарів: холодильники, плити, насоси, котли, кондиціонери, пральні машини, пилососи, бойлери, принтери, сканери, ноутбуки, телефони, колонки і навіть електронні книги з зовнішніми жорсткими дисками.

Продаж техніки тепер передбачає багато нюансів. Зокрема, штрафи за невикористання касового апарату, за невидачу фіскального чека, неправильне його оформлення, недотримання ліміту каси, використання апарату з пошкодженою пломбою, ненадання в податкову пов'язаної з РРО звітності і так далі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Олігархи намагаються розділити країну на регіони за сферами впливу"

В кінці минулого року Верховна Рада прийняла закон, який зобов'язує застосовувати РРО всіх торговців складною технікою, включаючи платників єдиного податку незалежно від обсягів їх річного доходу.

Ця ініціатива викликала невдоволення підприємців, які торгують технікою на ринках і в інтернет-магазинах. Вони побоюються складнощів в адмініструванні РРО та вказують на високу вартість касової техніки.

Зараз ви читаєте новину «В Україні почали діяти нові правила з продажу техніки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути